header_2.png
facade.jpg

Besættelsesmuseet Aarhus

Besættelsesmuseet i Aarhus er et kulturhistorisk museum, hvis mål det er at oplyse om den tyske besættelse af Danmark med Aarhus som fokus under anden verdenskrig, i årene 1940 til 1945. Museet oplyser om alle aspekter af besættelsen, herunder om besættelsens dagligdag, regler, humor, den tyske og allierede hær, modstandsbevægelsen, propaganda og terror. Besættelsesmuseet har eksisteret siden 1982, og har siden 2008 hørt under Den Gamle By. Det har hjemme i det tidligere rådhus i Aarhus C, som under besættelsen blev hovedkvarter for Gestapo. Museet er primært drevet af frivillige.

Jeg satte mig det mål at rebrande et slidt og ukendt besættelsesmuseum med et spændende, nutidigt udtryk og en kampagne, hvis mål det er at gøre opmærksom på museet som den interessante og vigtige kulturseværdighed det er.


Koncept & kampagne

Research viste at museets målgrupper er interesserede i at forholde og engagere sig i besættelsestiden, hellere en bare at læse og lære om den.

I det nye Besættelsesmuseums koncept er der derfor lagt fokus på nærhed. Det handler om at kunne se, lugte og føle hvordan livet var i Aarhus under besættelsen.

Flere redskaber er blevet brugt for at opnå dette totale indtryk.
Igennem et ‘TimeScope’ placeret på centrale lokationer i Aarhus, vil man i levende billeder kunne se besættelsen lagt oven på virkeligheden ved hjælp af AR teknologi.
Museets visuelle udtryk vil gå helt tæt på detaljen, være ærligt og hårdtslående.
På museet selv vil udstillingerne være bygget op efter det besatte Aarhus og dermed placere gæsten i den verden, der var virkelighed under besættelsen.

B-scope-red.jpg
bm_posters.jpg
rooms.png

logos_2.jpg

Identitet

Museets identitet har stærk symbolsk værdi. De to røde striber, der agerer bomærke i logoet og går igen på tværs af museets platforme, symboliserer sammen med den mørke blå farve, de armbind den danske modstandsbevægelse var iført under besættelsen. Disse to striber kan strækkes ud og tilpasses det medie de vises på og kan derfor rent praktisk agere som rød tråd igennem museets udstillinger.

Fonten i logotypen er Trade Gothic, blev brugt som rubrik i aviser i tidsperioden, men har til den dag i dag stadig et morderne og stærkt udtryk, der gør den oplagt til museets koncept og fortælling.

En rød ramme er brugt omkring indholdet på museets platforme. Denne ramme repræsenterer den indelukkethed Danmark, herunder Aarhus, var plaget af under det tyske styre. Samtidig fungerer dette grafiske element som et grid, der skaber samhørighed på tværs af platforme, trykte som digitale.

bm_colour.png
bm_font.png

Tryk

wall_all.jpg
folder.jpg
merch.jpg

Web

web.png

Vil du vide mere om opgaven? Kontakt mig venligst via nedenstående oplysninger.